Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, Vatikan’da Papa 14. Leo ile yaptığı görüşmede, Suriye’deki Kürtlerin maruz kaldığı güvenlik ve siyasi zorluklara dikkat çekerek uluslararası toplumdan destek talebinde bulundu. Barzani, özellikle Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan Kürtlerin haklarının korunması ve barış sürecine destek verilmesi gerektiğini ifade etti.
Barzani, Papa ile görüşmesinde Suriye’de devam eden çatışmalar ve bölgedeki insani durum üzerine de konuştuğunu belirtti. Papa’nın manevi otoritesinin barış ve istikrar çabalarına katkı sağlayabileceğini vurguladı.
KDP lideri Mesut Barzani, görüşmenin ardından verdiği başka açıklamalarda ise terör örgütü PKK/YPG’nin Kuzey ve Doğu Suriye’deki varlığını sert bir dille eleştirdi. Barzani, PKK/YPG’nin bölgede yaşayan Suriyeli Kürtler için artık ciddi bir yük haline geldiğini belirterek örgütün bölgede kalmaması gerektiğini söyledi.
Barzani’nin bu çıkışı, PKK/YPG’nin Suriye’nin siyasi geleceğinde Kürtlerin temsil edilmesine dair görüşmelerin sürdüğü bir dönemde geldi. Barzani, örgütün yerel Kürt siyasi ve toplumsal aktörlerin karar alma süreçlerine müdahil olduğunu ve bunun hem siyasi çözüm arayışlarını hem de sürdürülebilir barışı zorlaştırdığını savundu.
Diğer İçerikler
Kanada Başbakanı Türkiye’de: İki Ülke Arasındaki İlişkilerin Stratejik Ortaklık Düzey..
Erdoğan'ın Bulgaristan Başbakanı ile Telefon Görüşmesinde İkili ve Bölgesel Konuları ..
Erdoğan’dan Miçotakis’e: İki Bin km Uzaktan Elektrik getirmeyin 70 Mil Mesafeden Size..
Mısır Devlet Başkanı Sisi "Suudi Arabistan’ı Savunacağız ama Yemen’e Saldırmayacağız"..
Bağdat'tan Silah Bırakma Konusunda Direnen Örgütlere Uyarı: Silahlar Bırakılmadan Tür..