Katar, İran ile tırmanan savaşın küresel sonuçlarına ilişkin sert bir uyarıda bulundu. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Doha’da yaptığı açıklamada, mevcut gerilimin dünya için ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
Ensari, İran’a yönelik yeni saldırı dalgasının bölgede hava saldırısı sirenlerinin çalmasına yol açtığı bir sırada yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmeler için “Bu, dünya tarihindeki en büyük ‘biz size söylemiştik’ durumudur” ifadelerini kullandı.
Katar yönetimi, İran, ABD ve İsrail’e yönelik kapsamlı bir çağrı yaparak çatışmanın daha fazla tırmanmaması gerektiğini vurguladı. Doha yönetimi, bölgede yaşanan askeri gerilimin genişlemesi halinde bunun yalnızca Orta Doğu’yu değil küresel sistemi de ciddi biçimde etkileyebileceğini belirtti.
Diğer İçerikler
WSJ: Hürmüz’de Sıkışan Trump’ın Savaştan Çıkış için Danışmanlarının Plan Hazırladığın..
İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Trump’ı Hedefe Koyarak, “Yok Edilmemeye D..
Batı Şeria’yı İşgal Eden İsrail’e Almanya Başbakanı’ndan Sert Tepki: “Büyük Bir Hata”..
Kafalardaki Şüpheyi Gidermek İsteyen Pezeşkiyan, Erdoğan’a “Füzeler için Ortak İncele..
Hürmüz Boğazı’nı Kapatan İran Petrol Sıkıntısı Yaşayan Ülkelere Seslendi, “ABD Büyüke..