Hollanda, Filistinlilere karşı şiddeti körükledikleri gerekçesiyle iki İsrailli bakanı "istenmeyen kişi" ilan etti.
Hollanda Dışişleri Bakanı Casper Veldkamp, ülkesinin parlamentosuna yaptığı açıklamada, yarın, 10 Eylül'den itibaren İsrailli Bakanlar Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich'in Schengen Anlaşması'nın 29 üye ülkesine girişinin yasaklanacağını duyurdu.
Karar, Gazze'deki savaş ve iki devletli çözüme odaklanan bir parlamento oturumunda duyuruldu.
Bu gelişme, İspanya’nın da aynı iki bakanı ülkesine giriş yasağı getirmesinin hemen ardından geldi. İspanyol Dışişleri Bakanı José Manuel Albares, kararın İsrail’in iki İspanyol bakanın ülkesine girişini engellemesine karşılık olduğunu ve İspanya’nın İsrail’e yönelik kapsamlı yaptırımlar, özellikle tam bir silah ambargosu uygulama kararı aldığını duyurdu.
Schengen’e üye ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan olmakla birlikte, AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Diğer İçerikler
Hürmüz’deki ABD Yakıt Tankerinin İnsansız Deniz Araçları (İDA) Tarafından Vurulduğu A..
Pezeşkiyan ile Görüştüğünü Açıklayan Hindistan Başbakanı Modi Barış ve İstikrar Vurgu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şiddet Sarmalının Büyümemesi için Yoğun Diplomasi Trafiği Yürü..
ABD’nin Tahran’da Bankaları Vurması Üzerine Misilleme Yapacağını Açıklayan İran, Körf..
Katil İsrail 59 Yıl Sonra Kutsal Ramazan Ayında Mescid-i Aksa ve Harem-i İbrahim Mesc..
Trump ve Suç Ortağı İsrail Birkaç Günde Yıkabileceğini Sanıyordu, ABD İstihbaratı İra..