İsrail Mahkemesi, Yolsuzlukla Yargılanan Netanyahu'nun Bu Haftaki İfade İşlemlerini Erteledi

Kudüs Bölge Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yolsuzluk davasında bu haftaki ifade işlemlerinin ertelenmesi talebini “güvenlik ve siyasi” gerekçelerle kabul etti.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

İsrail'in Kudüs Bölge Mahkemesi, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yolsuzluk davasında bu hafta yapılması planlanan ifade işlemlerinin ertelenmesine karar verdi. Mahkeme, Netanyahu’nun talebini savcılığın itirazına rağmen “güvenlik ve siyasi” gerekçeler çerçevesinde kabul etti.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, alınan karar doğrultusunda Netanyahu’nun ifade vermesi beklenen oturumlar iptal edilirken, programda başka bir tanığın dinleneceği belirtildi. Ayrıca salı günü yapılması planlanan duruşmanın da tamamen iptal edildiği aktarıldı.

Netanyahu’nun daha önce de benzer gerekçelerle duruşmaların ertelenmesini talep ettiği, mahkemenin ise önceki başvuruda sınırlı bir erteleme kararı verdiği ve yeni başvuru yapılmasını istediği ifade edildi.

İsrail Başbakanı, kamuoyunda “1000”, “2000” ve “4000” dosyaları olarak bilinen üç ayrı yolsuzluk davası kapsamında rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla yargılanıyor. Sürecin yaklaşık 6 yıldır devam ettiği ve davanın İsrail siyasetinde yakından takip edildiği belirtiliyor.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA