Hırvatistan, Trump’ın Barış Kurulu Teklifini Reddetti

Hırvatistan hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın öncülüğünde kurulan Gazze Barış Kurulu’na katılma teklifini reddettiğini açıkladı. Zagreb yönetimi, ülke çıkarları ve bölgesel diplomasi öncelikleri doğrultusunda bu kararı aldığını belirtti.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Hırvatistan, İsviçre’nin Davos kasabasında oluşturulan ve Gazze’de çatışmaların sona erdirilmesi ile bölgenin yeniden yapılandırılması için uluslararası iş birliğini hedefleyen Gazze Barış Kurulu’na katılım teklifini resmen reddetti. Başbakan Andrej Plenković, kararın diplomatik değerlendirmeler sonucunda alındığını duyurdu.

Hırvatistan Dışişleri Bakanlığı’na göre ülke, bu tip uluslararası girişimlere destek sağlama niyetinde olmakla birlikte mevcut dış politika öncelikleri ve Avrupa Birliği ile koordinasyon esasları çerçevesinde Trump’ın Barış Kurulu teklifine katılmama kararı aldı.

Daha önce Avrupa'dan Almanya, Fransa, Slovenya, Norveç, İsveç, İspanya, Birleşik Krallık söz konusu girişime katılmayı reddetmişti.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA