Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun son durağı olan Umman’ın başkenti Maskat’a resmi temaslarda bulunmak üzere geldi. Erdoğan, Özel Sultanlık Havaalanı’nda Umman Sultanı Heysem bin Tarık ve Türkiye’nin Maskat Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu ile elçilik personeli tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve bakanlardan oluşan heyet eşlik etti. Heyette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Halit Yerebakan, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç yer aldı.
Erdoğan’ın uçağına inişi sırasında Umman Hava Kuvvetlerine ait uçaklar eşlik etti. Cumhurbaşkanının Al Alam Sarayı’na gelişi sırasında sultanlık süvarileri tarafından çevrelenen atlı askerî bando eşlik ederken, 21 pare top atışıyla resmi karşılama gerçekleştirildi. Erdoğan, aracından inerken Sultan Heysem bin Tarık tarafından karşılandı ve iki ülkenin millî marşları çalındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sultan Heysem bin Tarık, Al Alam Sarayı’nda bir araya gelerek resmi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Erdoğan, Sultan Heysem bin Tarık’a kırmızı renkte Togg hediye etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da aracın teknik özelliklerini Sultan’a detaylı olarak anlattı.
Resmî temaslar kapsamında Sultan Heysem bin Tarık, Erdoğan onuruna Al Alam Sarayı’nda akşam yemeği verdi. İki lider, bu görüşmelerle Türkiye-Umman ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi yönünde adımlar attı.
Diğer İçerikler
Türkiye ve Endonezya, Gazze’de Uluslararası Barış Gücü İçin ABD’den Garantiler İstedi..
ABD Kanada İlişkileri Giderek Bozuluyor: Kanada ABD Dışı İhracatını İki Katına Çıkarm..
NATO’nun Eski Genel Sekreteri Türk Ordusunun Suriye’ye Girmesine İtiraz Edince Erdoğa..
Uluslararası Adalet Divanı Batı Şeria ve Gazze’de İsrail’in Egemenlik Hakkının Bulunm..
AB, Nadir Toprak Elementleri Konusunda Çin’e Nasıl Karşılık Vereceğini Belirlemeye Ça..
Netanyahu’dan Meclis’te Tarihi Türkiye İtirafı: “Tehditleri Engellemek İçin Nöbet Tut..
İki Kardeş Ülke Pakistan ve Afganistan Krizi Sonlandırmak için 25 Ekim’de İstanbul’da..