Bosna Hersek Savunma Bakanı: Türkiye’nin Desteği Ülkemizin Savunması Açısından Çok Önemli

Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, Türkiye’nin savunma alanındaki katkılarının ülkesinin silahlı kuvvetlerini modernize etme sürecinde kritik bir rol oynadığını ifade etti.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Saraybosna’da kapılarını açan “Balkan Kalkanı (Balkan Shield)” savunma fuarı vesilesiyle Türkiye’den gelen üst düzey isimlerle bir araya gelen Helez; Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Zekeriyya Şahin, BMC Otomotiv Genel Müdürü Lütfi Balık ve diğer Türk temsilcilerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Askeri Sevkiyat ve Anlaşmalar: Bosna Hersek’in Türkiye’den Kirpi II zırhlı araçları teslim aldığını hatırlatan Helez, ayrıca son dönemde antidron sistemlerinin tedarikine yönelik yeni sözleşmelerin imzalandığını belirtti.

Eğitim İş Birliği: Bosna Hersekli askerlerin Türkiye’de farklı alanlarda eğitim almalarına yönelik imkanların da masaya yatırıldığı ve iki ülke arasındaki savunma ortaklığının güçlenerek sürmesinin arzulandığı ifade edildi.

Saraybosna’da düzenlenen “Balkan Kalkanı” fuarının 4 Eylül tarihinde sona ereceği bildirildi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA