Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesinde görüşme gerçekleştirdiler. İki liderin sohbeti esnasında Aliyev, Pezeşkiyan’ın içtiği suyun Gürcistan suyu olduğunu ifade ederek Azerbaycan suyunu da tatmasını tavsiye etti.
İki liderin görüşme sırasında Türkçe sohbet etmesi de görüşmenin öne çıkan ayrıntılarından biri oldu.
Sohbetleri esnasında Aliyev, Pezeşkiyan’a içtiği suyun Gürcistan’a ait olduğunu belirterek Azerbaycan suyunu da içmesini söyledi. Aliyev’in sözlerine Pezeşkiyan, “Ben hiç bilmiyorum bu nerenin suyu?” şeklinde yanıt verdi. Aliyev, Pezeşkiyan’a getirdiği suyu göstererek, “Burada ‘İsti Su’ var. Ben kendim getirdim” dedi. Pezeşkiyan’ın suyun kaynağını sorması üzerine Aliyev, “Bunlar Nahçıvan sularıdır” ifadelerini kullandı.
Pezeşkiyan ise Aliyev’e “Sen kendine getirmişsin, bize getirmemişsin” ifadeleri de buluşmanın öne çıkan anlarından biri oldu. Liderler arasındaki esprili sıcak diyalog salonda gülümsemelere neden oldu.
KAYNAK: Yeni Şafak