Batı Basını: Orta Doğu’daki Gerilim Ukrayna’yı Vurdu

The New York Times, Financial Times ve Reuters gibi Batılı medya kuruluşları, Orta Doğu’daki artan gerilimin en büyük etkisinin Ukrayna üzerinde hissedildiğini yazdı. Analizlerde, dikkat ve kaynakların bölgeden kaymasının Kiev’i zor durumda bıraktığı belirtildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Batı basınında yer alan analizlerde, Orta Doğu’da tırmanan gerilimin küresel dengeleri yeniden şekillendirdiği ve bu durumun en büyük etkilerinden birinin Ukrayna üzerinde görüldüğü belirtildi.

Özellikle ABD ve Avrupa’nın dikkatinin Orta Doğu’ya yönelmesiyle birlikte Ukrayna’ya verilen siyasi ve askeri desteğin ikinci plana itildiği ifade edildi. Batılı kaynaklar, Washington ve müttefiklerinin öncelik değişiminin Kiev açısından “stratejik bir zayıflama” anlamına geldiğine dikkat çekti.

Analizlerde, Orta Doğu’daki çatışmaların derinleşmesiyle birlikte silah sevkiyatları ve finansal destek konusunda da Ukrayna’nın daha sınırlı imkanlarla karşı karşıya kalabileceği vurgulandı. Bu durumun savaşın seyrine doğrudan etki edebileceği değerlendirildi.

Batı medyasında yer alan değerlendirmelerde ayrıca, küresel krizlerin eş zamanlı ilerlemesinin ABD ve Avrupa’nın kapasitesini zorladığı, bu nedenle Ukrayna dosyasının önceki döneme kıyasla daha az öncelik gördüğü ifade edildi.

Kaynak: Batı basını: Orta Doğu'daki gerilimin asıl darbesini Ukrayna aldı - 28.03.2026, Sputnik Türkiye

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA