2025 yılının Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan “Ebedi Kardeşlik-IV” askeri tatbikatı öncesinde, hazırlık sürecine yönelik nihai planlama konferansı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlendi.
Toplantıya Azerbaycan, Türkiye, Özbekistan, Kazakistan ve Pakistan’ın özel kuvvet temsilcileri katıldı. Konferans kapsamında, tatbikatın organizasyonu, senaryoları ve operasyonel detayları ele alındı. Katılımcılar, özel kuvvetler arasında birlikte çalışabilirliğin artırılması, koordinasyonun sağlanması ve ortak eğitimlerin planlanması gibi kritik başlıklar üzerinde durdular.
Tatbikatın uygulanacağı aşamalara ilişkin ayrıntılı planlama yapıldı; farklı senaryolar altında gerçekleştirilecek görevler değerlendirildi. Ayrıca, askeri iş birliğinin güçlendirilmesi, ortak operasyonel kabiliyetlerin artırılması ve tecrübe paylaşımı gibi konular da konferans gündeminde yer aldı.
“Ebedi Kardeşlik-IV” tatbikatı, katılımcı ülkelerin özel kuvvetleri arasında koordinasyon ve dayanışmayı pekiştirmeyi, aynı zamanda bölgesel güvenlik ve istikrara katkı sağlamayı hedefliyor.
Diğer İçerikler
Hürmüz’deki ABD Yakıt Tankerinin İnsansız Deniz Araçları (İDA) Tarafından Vurulduğu A..
Pezeşkiyan ile Görüştüğünü Açıklayan Hindistan Başbakanı Modi Barış ve İstikrar Vurgu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şiddet Sarmalının Büyümemesi için Yoğun Diplomasi Trafiği Yürü..
ABD’nin Tahran’da Bankaları Vurması Üzerine Misilleme Yapacağını Açıklayan İran, Körf..
Katil İsrail 59 Yıl Sonra Kutsal Ramazan Ayında Mescid-i Aksa ve Harem-i İbrahim Mesc..
Trump ve Suç Ortağı İsrail Birkaç Günde Yıkabileceğini Sanıyordu, ABD İstihbaratı İra..