Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, 23 Aralık saat 00.00 itibarıyla Turkcell abonelerinin Suriye’de hatlarını kullanabileceklerini duyurdu.
Koç, paylaşımında Türkiye’nin Şam Büyükelçisi olarak atanan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’a da başarı dileklerini ileterek, “Bu vesileyle Turkcell olarak, 23 Aralık 00.00 itibarıyla Suriye’de uluslararası dolaşımı başlattığımız bilgisini de paylaşmak isterim. Suriye’de bulunacak Turkcell abonelerimiz hatlarını kullanabilecekler. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Turkcell Suriye’de herhangi bir şirket kurmayacak ve karşı ülkenin telekomünikasyon altyapısını kullanmayacak. Teknik olarak kendi altyapısı üzerinden hizmet verecek olan Turkcell, abonelerine kesintisiz iletişim imkânı sağlamayı hedefliyor.
Diğer İçerikler