Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürpriz bir ziyaretle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli’nin konutunda yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmede hem iç politikadaki hem de dış politikadaki kritik başlıklar masaya yatırıldı.
Görüşmenin öncelikli gündem maddesi “Terörsüz Türkiye” hedefi oldu. Erdoğan, Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarına dair Bahçeli’ye bilgi verdi. Liderler, örgütün silah bırakmasının ardından izlenecek yol haritasını değerlendirdi.
Bahçeli, bir gün önce yaptığı yazılı açıklamada sürecin yavaş ilerlediğine dikkat çekmiş, “Lağvedilen PKK terör örgütüne mensup unsurların SDG/YPG’ye katılıp katılmadığı henüz tam berraklaşmayan bir muamma olarak önümüzdedir” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan-Bahçeli buluşmasında bu başlık da gündeme geldi.
Dış politika cephesinde ise Suriye’nin toprak bütünlüğü vurgusu öne çıktı. SDG’nin Şam ordusuna entegrasyon süreci ele alınırken, Ankara’nın bu çerçevede yürüttüğü diplomatik girişimler masaya yatırıldı.
Erdoğan ayrıca, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında Çin’de yaptığı temaslar ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında da Bahçeli’ye bilgi verdi.
Bu görüşme, iki liderin 2025 yılındaki beşinci buluşması oldu. Son görüşme 25 Ağustos’ta Ahlat’ta gerçekleşmişti.