Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının aralarında Reuters haber ajansına röportaj verdi.
Bakan Fidan, "Suriye'de İsrail ile herhangi bir çatışma görmek istemiyoruz. Çünkü Suriye Suriyelilere aittir. Suriye Türkiye'ye ait değildir, İsrail'e ait değildir. Suriyeliler adına konuşamayız" dedi.
Fidan, "Ancak İsrail'in Suriye'deki askeri tesislere yönelik tekrarlanan saldırıları, yeni hükümetin DEAŞ da dahil olmak üzere düşmanlardan gelen tehditleri caydırma yeteneğini zayıflatıyor" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile yakın ilişkiler de dahil olmak üzere ABD'nin transatlantik güvenlik politikalarındaki çarpıcı değişiminin sorulması üzerine Fidan, bunun Soğuk Savaş'tan bu yana ABD'ye olan "büyük bağımlılığının" ardından Avrupa'nın daha bağımsız olması için bir fırsat olabileceğini söyledi.
Fidan, Trump'ın Türkiye'nin savunma sanayisine yönelik yıllardır uygulanan yaptırımları sona erdirecek bir çözüm bulacağından umutlu olduğunu ifade etti.
Diğer İçerikler
Katil İsrail’in Gözaltına Aldığı Türk Aktivistler Bugün Özel Uçakla Türkiye’ye Getiri..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'a Hitap Etti: “Türk, Kürt, Arap, Sünni, Şii, Alevi,..
MGK Bildirisinde Gazze’de Soykırımın Durdurulması için Uluslararası Kamuoyunun Acilen..