Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakan Antony Blinken görüşmesinde İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısı sonrasında bölgedeki mevcut durum ele alındı.
Bakan Fidan, bölgedeki krizin tırmanma ve yayılma ihtimalinden endişe duyduğumuzu vurguladı.
Bakan Fidan, Türkiye’nin Gazze’deki krizin başlangıcından bu yana bunun bir bölgesel çatışmaya dönüşme riski taşıdığını defalarca belirtmiş olduğuna dikkati çekti.
Sorunun temelinde Gazze’deki savaşın yattığını belirten Bakan Fidan, acilen ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini, aksi halde krizin büyüyerek devam edeceğini hatırlattı.
İsrail üzerinde etkisi olan ülkelerin de gerilimin tırmandırılmaması için en doğru mesajları vermesi gerektiğini ifade etti.
Blinken'dan Fidan'a teşekkür
Dışişleri Bakanı Fidan'a, Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimin azaltılması yönündeki çabaları dolayısıyla teşekkür eden Blinken, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının altını çizdi.
Kaynak: TRT Haber
Diğer İçerikler
Basra Körfezi’ni Türkiye Üzerinden Avrupa’ya Bağlayacak Kalkınma Yolu 10 Yılda 55 Mil..
Türkiye’yi Bölgedeki Savaşın İçine Çekmek İsteyenlere Dikkat Çeken Cumhurbaşkanı Erdo..
On Binlerce Kadın ve Çocuk Katleden İsrail’in Bakanı BM Kadın ve Kız Çocuklarına Şidd..
Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail Kirli Savaşı Lübnan’a Taşıdı, İran’da İç Savaş Çıkarma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Holokost’tan Sonra İsrail Halkının Başına Gelen En büyük Felak..
Türkiye’nin Önceliğinin Bölgesel İstikrarı Korumak Olduğunu Söyleyen Milli Savunma Ba..
Amerikan Gazetesi WSJ: Erdoğan Kendisini İslam Dünyasının Koruyucusu Olarak Görüyor, ..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ateş Çemberi İçinde İstikrar Adası İsek, Kahraman Ordumuz Say..