Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’da seçimleri kazanarak başbakanlık görevine gelen Peter Magyar ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile Macaristan arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin ortak tarih ve kültürel bağlardan güç aldığını belirterek, iş birliğinin yeni dönemde daha da ileri taşınacağına inandığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Macaristan arasında mevcut “geliştirilmiş stratejik ortaklığın” derinleştirilmesi yönündeki iradesini dile getirirken, NATO müttefikliğinin de bölgesel ve küresel istikrara katkı sağladığını vurguladı.
Görüşmede Erdoğan, Magyar’ı seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Öte yandan iki liderin karşılıklı temasların sürdürülmesi ve iş birliğinin enerji, güvenlik ve ticaret gibi alanlarda geliştirilmesine yönelik olumlu mesajlar verdiği belirtiliyor.