Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e İnce Mesaj: Parti İçinde Paralel Yapı Olmaz

Kılıçdaroğlu, parti içi yarışın her dönem var olduğunu belirterek, “Parti içinde mücadele edilebilir, buna hiç itirazım olmaz. Geçmişte de değişik aktörler çıkmıştır ve yarışmışlardır. Ancak parti içinde paralel yapı olmaz” ifadelerini kullandı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100 ekranında katıldığı programda partisindeki mevcut sürece ve 38. Olağan Kurultay’a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, parti içi yarışın her dönem var olduğunu belirterek, “Parti içinde mücadele edilebilir, buna hiç itirazım olmaz. Geçmişte de değişik aktörler çıkmıştır ve yarışmışlardır. Ancak parti içinde paralel yapı olmaz” ifadelerini kullandı. 

CHP’nin 100 yıllık bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, itiraz kültürünün partiyi diri tuttuğunu ancak bugünkü sürecin geçmiştekilerden farklı olduğunu savundu.

38. Kurultay’daki gelişmeleri “Türkiye’de bir ilk” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, mutlak butlan davasının kendi talebiyle değil, parti içinden gelen iddialarla açıldığını belirtti. Mahkemenin 38. Olağan Kurultay’da şaibe tespit ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, mevcut hukuki durumun eski Parti Meclisi’nin (PM) ve eski yönetimin göreve dönmesini zorunlu kıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, mahkemenin “şaibeli kurultay” yerine yeni ve şaibesiz bir kurultay gerçekleştirilmesi yönünde bir hukuki zemin oluşturduğuna işaret etti.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin tarih boyunca kapatılma, mal varlıklarına el konulma ve liderlerinin hapsedilmesi gibi süreçlerden geçtiğini vurgulayarak, “Bazı delegelerin iradelerinin satın alındığı iddiasıyla dava açıldı. Bunu söyleyen başka partili değil, CHP’lilerin bizzat kendisi. Bir belediye başkanı ‘para verdim’ diyor, diğeri ‘gittik eğlendik’ diyor” şeklinde konuştu.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA