CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Suriye/SDG ve İç Siyasete Dair Çok Önemli Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Şam yönetimi arasında yapılan ve “10 Mart Mutabakatı” olarak bilinen anlaşmayı önemsediğini belirterek, Türkiye’den bu konuda yapıcı ve diplomasiye alan açan seslerin yükselmesi gerektiğini söyledi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde gençlik merkezi, kent lokantası ve halk hizmet noktalarının açılışları öncesinde gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özel, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Şam yönetimi arasında yapılan ve “10 Mart Mutabakatı” olarak bilinen anlaşmayı önemsediğini belirterek, Türkiye’den bu konuda yapıcı ve diplomasiye alan açan seslerin yükselmesi gerektiğini söyledi.

Suriye'de 10 Mart Mutabakatına ilişkin açıklamalar

Özel, 10 Mart Mutabakatı’nın önemine dikkat çekerek "Araplar, Kürtler, Türkler barış içinde yaşamalılar. Bunun için bir anayasal çerçeveye ihtiyaç var. Herkesin temsil edildiği bir Suriye anayasasına ihtiyaç var. 10 Mart mutabakatının uygulanabilmesi için diplomasiye ihtiyaç var. Türkiye’den çıkan seslerin bu noktada yapıcı olması lazım. Yani şeyi anlıyorum. Bir an önce bu istikrarsız ortam bitsin isteniyor, evet. Ama yapıcı, sabırlı, diplomasiye alan açan bir sürecin götürülmesi gerekli diye değerlendiriyoruz. Bu konuda Türkiye zaman zaman MİT Başkanı’nın bu konuda aktif tutum sergilediğini takip ediyoruz. Bu konuda hem Dışişleri Bakanlığı, hem istihbarat teşkilatının, hükümetin aktif tutum sergilemesi lazım. Açıkça söylüyoruz. Buradan bize de orada bir görev düşerse, sözümüzü söylediğimizde hem dünyada, Avrupa’da, hem Suriye’de bizim bu işe katkı sağlayabileceğimiz neresi varsa, biz de katkı yapmaya açığız. Yeter ki Suriye’de barış olsun” dedi. 

Gazze mitingine ilişkin hassasiyet açıklaması

CHP genel başkanı Özel, Gazze mitingine ilişkin şu ifadelerde bulundu:

"Gazze için sağdan - soldan nereden en net, en yüksek ses ve itiraz çıkarsa bunun Gazze’ye, Filistin’e ve hepimize katkısı var. İsrail’in bu saldırgan tutumunun karşısında barış savunan herkesin, hele hele Müslüman kardeşlerimizin bu kadar katledildiği bir süreçte buna ses çıkaran herkesin sesine ses vermek ve destek olmak gerekir. Çifte standarda itiraz ediyoruz. Ama dün yapılan iş önemli bir iştir, doğru bir iştir."

“Kutuplaşma Bitecek, Kucaklaşma Başlayacak”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Özel, siyasetin toplumda yeni kutuplaşmalar üretmesi yerine ortak sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Saruhanlı’daki açılış töreninde farklı siyasi görüşlerden isimlerin bir araya gelmesini önemli bulduğunu ifade eden Özel, CHP iktidarında kutuplaşmanın son bulacağı ve Türkiye’nin yeniden bir arada yaşama iradesini güçlendireceği mesajını verdi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA