NATO Toplantısına Katılan Zelensky, Yine Askeri Destek İstedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Lahey’deki NATO Zirvesi’nde müttefiklere seslendi: “Hava savunmasına hâlâ ihtiyaç duyuyoruz.” NATO Genel Sekreteri Rutte ise Ukrayna’ya verilen desteğin artarak süreceğini vurguladı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen NATO Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve NATO Genel Sekreteri Mark Rutte önemli mesajlar verdi. Zelenskiy, müttefik ülkelere Ukrayna’ya özellikle hava savunması başta olmak üzere askeri desteğin sürdürülmesi yönünde çağrıda bulundu.

Rutte ile birlikte basının karşısına çıkan Zelenskiy, Hollanda’ya ve diğer NATO ülkelerine teşekkür ederek, “Hala hava savunmasına ihtiyacımız var ve ortaklarımızdan bu konuda destek almaya devam ediyoruz. Bu desteğin süreceğine ve ortak üretim gibi girişimlerin daha da güçleneceğine inanıyoruz.” dedi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ise zirvenin Ukrayna açısından kritik kararların alınacağı bir dönemeç olacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl Washington’da yapılan NATO Zirvesi’nde Ukrayna'nın üyeliğe giden yolda geri dönüşü olmayan bir sürece girdiğine dair mutabakatı hatırlatan Rutte, bu yılki zirvede de bu taahhüdün somut adımlarla destekleneceğini ifade etti.

Avrupa ve Kanada'nın Ukrayna’ya 35 milyar avrodan fazla yardım taahhüdünde bulunduğunu aktaran Rutte, zirve sonuç bildirgesinde Ukrayna’ya mali ve askeri destek konusunda güçlü bir dil kullanılacağının altını çizdi.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA