NATO'nun Avrupa'daki askeri gücünü temsil eden "Steadfast Dart 2026" tatbikatı, Almanya'da gerçekleşiyor.
Tatbikat kapsamında çok sayıda asker, zırhlı araç, tank, roket sistemleri ve lojistik ekipmanları farklı Avrupa ülkelerinden Almanya’ya taşınırken, Türkiye de TSK bünyesinde kara birliklerinin yanı sıra donanmaya ait dört gemi ile tatbikatta boy gösteriyor.
Alman gazetesi Kieler Nachrichten, "Türkiye'den bin 500 asker yola çıktı" manşetiyle tatbikata ilişkin önemli analizlerde bulundu.
Tatbikatta NATO’nun en büyük ülkesi olan ABD'nin yer almadığını vurgulayan gazete, Almanya'da bu boşluğu ise Türkiye'nin doldurduğunu yazdı.
Yine aynı manşette, Türkiye'nin ilk kez bir savaş birliğini (TCG Anadolu) Baltık Denizi’ne gönderdiği yazılırken; ilk kez Kuzey Almanya’da kış koşullarında bir tatbikata katılım sağladığı belirtildi.
Diğer İçerikler