Yemen Hükümeti Husilerin Kontrolündeki Bazı Kritik Noktaları Geri Aldı

Yemen hükümetine bağlı güçler, ülkenin güneybatısındaki Taiz vilayetinde Husilerin kontrolündeki stratejik öneme sahip bazı noktaları geri aldı. Çatışmaların Taiz ve Hudeyde cephelerinde şiddetlendiği, bölgeye askeri takviye gönderildiği ve Yemen savaş uçaklarının Husi mevzilerine yönelik 15’ten fazla hava saldırısı düzenlediği açıklandı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Yemen ordusuna bağlı Taiz Askeri Komutanlığından yapılan açıklamada, hükümet güçlerinin Taiz’in batısındaki Cebel Habşi ilçesinde bulunan stratejik Tebbe el-Hazzan mevzisinin kontrolünü yeniden ele geçirdiği bildirildi.

Taiz’in batısındaki geniş bir bölgeye hakim dağlık konumda bulunan Tebbe el-Hazzan’ın, çevredeki askeri hareketliliğin kontrol edilmesi açısından kritik öneme sahip olduğu belirtildi. Mevzinin, Makbene ve El-Kedha cephelerinde Yemen ordusu ile Husiler arasında çatışmaların yoğunlaştığı sırada geri alındığı kaydedildi.

Bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Yemen hükümetinin cephe hattına yeni askeri birlikler sevk ettiği bildirildi. Yemen Ordusu Basın Merkezi ise hükümete bağlı savaş uçaklarının Taiz ve Hudeyde’nin batı sahillerindeki Husi mevzileri, askeri araçları ve toplanma alanlarına 15’ten fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Hava saldırılarının kara birliklerinin ilerleyişine destek verdiği, Taiz’in batısındaki Hays cephesindeki bazı Husi mevzilerinin de savaş uçakları tarafından hedef alındığı belirtildi. Hükümete bağlı güçler ayrıca El-Berah bölgesi üzerinde Husilere ait bir insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi de çatışmaların ardından Husilere sert uyarılarda bulundu. Husilerin Babülmendeb Boğazı çevresinde girişeceği yeni bir askeri hamlenin kendileri açısından “ağır bir yıpranmaya” dönüşeceğini söyleyen Alimi, Yemen ordusunun sahadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti.

Alimi, Husileri çatışmaların tırmanmasından ve yüzlerce ailenin yerinden edilmesinden sorumlu tutarak, Yemen devletinin Babülmendeb Boğazı’nın İran’ın etkisi altına girmesine izin vermeyeceğini belirtti. “Bu bölgelere yönelik her türlü macera, terörist milisler için ağır bir yıpranmaya dönüşecektir” ifadelerini kullandı.

Taiz ve Hudeyde cephelerinde devam eden çatışmalarda her iki taraftan ölü ve yaralıların bulunduğu bildirilirken, Husilerden son gelişmelere ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA