Mısır'ın El Alamein kentinde Uluslararası Havacılık Fuarı kapsamında Gize Piramitleri üzerinde Türk Hava Kuvvetlerinin gerçekleştirmiş olduğu nefes kesen Türk Yıldızları performansı havacılık dünyasında büyük ilgi görürken, gerçekleştirilen gösteri soykırımcı İsrail hükümetinde büyük korkuya yol açtı.
Katil İsrail merkezli Kikar, Mısır semalarında gerçekleştirilen Türk Yıldızları gösterisini “İsrail sakin değil: Mısır semalarında 100 savaş uçağı ne yapıyordu?” başlığıyla okuyucularına duyurdu.
Gize Piramitleri üzerinde gerçekleştirilen gösterinin İsrail’e yalnızca birkaç yüz kilometre mesafede gerçekleşmesi soykırımcı hükümette büyük korku oluşturdu.
Kikar’ın haberinde yalnızca Türk yıldızlarının gerçekleştirdiği gösteri yer almadı. Türkiye’nin son yıllarda savunma ve havacılık alanında elde ettiği başarılar da dikkat çekti.
Haberde, Türkiye Hava Kuvvetleri’nin büyük bir F-16 filosuna sahip olduğu ve bu uçakların Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen aviyonik, radar, elektronik harp ve silah sistemleriyle modernize edildiği de aktarıldı.
Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı olan KAAN haberde dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.
Haberde, Türk Hava Kuvvetleri’nin dikkat çeken projelerinden biri olan KAAN’ın gelişmiş sensör sistemleri, farklı unsurlarla koordineli çalışabilme özelliği ve düşük görünürlük kabiliyetiyle Türkiye’nin yerli ve millî savaş uçağı geliştirme çalışmalarının önemli bir parçası olduğu, Türk Hava Kuvvetlerinin önemli unsurlarından biri olması hedeflendiği belirtildi.
Haberde dikkat çeken başlıklar arsında Türkiye’nin süpersonik eğitim ve hafif muharebe uçağı olan HÜRJET projesi de öne çıktı. Türk Hava Kuvvetleri için üretilen HÜRJET’in Ağustos 2026’nın sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirdiği belirtildi.
Katil İsrail merkezli Kikar’ın haberinde ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ASELSAN ve MKE gibi savunma sanayisinin önemli kuruluşlarının da fuarda yer aldığı aktarıldı.
El Alamein Havacılık Fuarı’na Türkiye’nin de katılması Ankara’nın Orta Doğu’daki askeri ve havacılık alanında artan etkisinin göstergelerinden biri olarak haberde aktarıldı. Fuara Türkiye’nin dışında ABD, Rusya, Hindistan, Fransa, İspanya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan ve Güney Kore gibi çok sayıda ülke katıldı.
KAYNAK: Türkiye Gazetesi
Diğer İçerikler