Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cuma günü Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede bölgesel gelişmelerin ele alındığı bildirildi.
Suudi Arabistan resmi haber ajansı (SPA), iki liderin ikili ilişkileri ve ortak iş birliği alanlarını gözden geçirdiğini aktardı.
SPA’ya göre taraflar, bölgesel ve uluslararası son gelişmeler ile güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik devam eden çabaları da değerlendirdi.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, bu hafta Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile de bir araya geldi. Suudi Basın Ajansı (SPA)’na göre görüşmede bölgedeki son gelişmeler ele alındı; ayrıca “ikili işbirliği alanlarının ele alındığı” ve “bölgedeki güvenlik ve istikrarı artırmaya yönelik devam eden çabaların ve son bölgesel gelişmelerin gözden geçirildiği” ifade edildi. BAE’nin OPEC petrol üreticileri grubundan çıkma kararının ardından iki ülke arasında yaşanan gerginliğin gölgesinde gerçekleşen bu görüşme, Suudi Arabistan ile BAE arasında diyaloğun yeniden güçlenebileceğine ve ilişkilerde yumuşamaya işaret eden bir temas olarak değerlendirildi.
Diğer İçerikler