Rabbi Jacob Herzog, kişisel X hesabı üzerinden yayımladığı mesaj dizisinde, Orta Doğu’da süregelen gerilime dair radikal iddialarda bulundu. İran’ın bankacılık sistemini hedef alacağı yönündeki uyarısının ardından Dubai’deki bankaların hedef alındığını belirten Herzog, saldırıların tüm Körfez bölgesine yayılacağını öne sürdü. Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayanlara bankadaki tüm paralarını çekmeleri için meydan okuyan Herzog, Şeyh Tahnoon bin Zayed’in müdahalelerine inanmadığını ifade etti.
Kuveyt’e yönelik ağır bir darbenin yolda olduğunu iddia eden Herzog, Kuveyt Hava Kuvvetleri’ne ait üç Amerikan F-15 Eagle uçağının, ABD’de eğitim almış bir pilot tarafından kasten düşürüldüğünü savundu. Kuveyt Hava Kuvvetleri'nin aşırılık yanlıları ve İran tarafından ele geçirildiğini iddia eden Herzog, Kuveyt Emirliği’nin haberi yalanlamaya çalıştığını ve pilot ile ailesinin vatandaşlığını iptal etmeyi planladığını belirtti. Herzog ayrıca, ABD’nin Kuveyt’e F-18 yedek parça satışını durduracağını ve Kuveyt’in bir devlet olarak sonunun gelerek Suudi Arabistan ve Irak’a katılacağını ileri sürdü.
Körfez genelinde, özellikle Bahreyn ve BAE’de elektrik kesintilerinin başladığını ve bu durumun kalıcı hale geleceğini savunan Herzog; Batılıların ve Yahudilerin bölgeden kaçtığını, geriye sadece kaybedecek bir şeyi olmayan Ürdünlü, Mısırlı ve Hintli yoksul insanların kaldığını yazdı. Bu kişilere "onurlu bir ölüm" için ülkelerine dönme çağrısı yapan Herzog, "BAE’de ölürseniz devletin sizi gömmesini beklemeyin" ifadelerini kullandı.
Ürdün istihbaratına yönelik sert suçlamalarda bulunan Herzog, istihbaratın halka baskı uygulamak ve Filistinlileri suçlamak için sahte bombalama eylemleri planladığını iddia etti. Ürdün İstihbarat Direktörü’ne hitaben "Kaç, canını kurtar" diyen Herzog, Ramazan ayı civarında Ürdün’de büyük bir olayın gerçekleşeceğini ve sahte isimlerle Suudi Arabistan’a hakaret edenlerin aslında Ürdün istihbarat ajanları olduğunu öne sürdü.
Mısır ve Suriye’deki Filistinlilerin geleceğine dair de iddialarda bulunan Herzog, Suriye’deki Filistinlilerin yakında Ürdün’e gideceğini ve burada bir "Filistin Cumhuriyeti" kurulacağını savundu. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin son ana kadar İran ile iş birliği yaptığının gizli dosyalarda doğrulandığını iddia eden Herzog, Sisi’nin protesto veya iç savaşla koltuğunu kaybedeceğini, ailesinin BAE’deki on milyarlarca avroluk varlığının akıbetinin belirsiz olduğunu öne sürdü. Ayrıca Mısır’ın insan eliyle yaratılmış bir sel felaketiyle karşılaşacağını ancak bununla başa çıkılacağını belirtti.
Son olarak Epstein dosyalarında yeni Arap yöneticilerin isimlerinin çıkacağını, İran, Irak ve Lübnan’da önemli şahsiyetlere suikastlar düzenleneceğini belirten Herzog; Beyrut’un artık güvenli olmadığını, Lübnan’daki tüm Filistinlilere vatandaşlık verileceğini iddia ederek paylaşımlarını tamamladı.
Diğer İçerikler
Kutsal Metinlerle Meşrulaştırılan Savaş: İran Çatışması ve Batı’nın Görmezden Geldiği..
Trump Yönetimi ile Vatikan Arasında İran Gerilimi: "Tanrı Karanlık Tarafından Yönlend..
Katil İsrail Lübnan’ı Gazze’ye Dönüştürmek İstiyor: 800 Binden Fazla Kişi Yerinden Ed..
Enerji Hatları Saldırıya Uğradı, IKBY Petrol ve Doğalgaz Üretiminin Durduğunu Açıklad..
1919’dan Bu Yana Yahudilerin Lübnan Toprakları ile İlgili Faaliyetleri: İsrail’in Lit..
Tasnim Haber Ajansı: İran Saldırılarıyla ABD’nin Stratejik Radarlarının Büyük Kısmını..