İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, erken evre prostat kanseri nedeniyle tedavi gördüğünü duyurdu. Cuma günü yayımlanan yıllık sağlık raporuna göre, tümör “çok erken bir aşamada” tespit edildi ve herhangi bir yayılma ya da metastaz görülmedi. Hadassah Hastanesi Onkoloji Bölüm Başkanı Aharon Popovtser de yapılan takip görüntülemeleri ve kan testlerinin ardından “hastalığın ortadan kaybolduğunu” ifade etti.
Netanyahu, söz konusu sağlık durumunun İran ile savaşın sürdüğü dönemde kamuoyuna açıklanmasını istemediğini belirtti. Açıklamasında, bilginin savaşın “en yoğun döneminde” yayımlanmasının İsrail’e karşı “daha fazla” yanlış propaganda yaratacağını düşündüğünü söyledi. 76 yaşındaki lider, doktorların kendisine durumun yaşındaki erkeklerde sık görülen ve hafif bir sağlık sorunu olduğunu söylediğini ister takip edilebileceğini ister hemen tedavi edilebileceğini aktardığını belirtti.
Netanyahu, X platformundaki paylaşımında, “Beni zaten tanıyorsunuz. Potansiyel bir tehlike hakkında zamanında bilgi aldığımda, bunu hemen ele almak isterim. Bu hem ulusal düzeyde hem de kişisel düzeyde geçerlidir” ifadelerini kullandı. Netanyahu’nun 2024 yılında iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle ameliyat geçirdiği ve o tarihten bu yana rutin kontroller altında olduğu, tümörün de bu süreçte tespit edildiği bildirildi. Tedavinin tam olarak ne zaman yapıldığı ise açıklanmadı. Başbakanlık Ofisi, sağlık raporunun geri kalanında Netanyahu’nun genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.
Diğer İçerikler