Savaşmaktan Korkan İsrail Askerleri Cepheye Gitmemek İçin Kendilerini Yaralıyor

Zorunlu askerlik süresini uzatan 77 No’lu Direktif tepkilere yol açtı. İsrail Yüksek Mahkemesi’ne başvuran asker anneleri, çocuklarının cepheden kaçmak için kendilerine bilinçli olarak zarar verdiğini söylüyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

İsrailli Haber Kanalı Ynetnews’in haberine göre İsrail’de zorunlu askerlik süresinin uzatılması, cephede görev yapan askerlerin aileleri tarafından sert şekilde eleştiriliyor. Ön saflarda görev yapan askerlerin annelerini temsil eden Mother Awake adlı sivil toplum kuruluşu, geçtiğimiz hafta İsrail Yüksek Mahkemesi’ne dilekçe sundu. Dilekçede, askeri hizmet süresini dört ay uzatan 77 No’lu Direktifin, genç askerleri fiziksel ve ruhsal çöküşe sürüklediği savunuldu.

Kuruluş adına başvuruyu gerçekleştiren Avukat Batya Kahana-Dror, bazı askerlerin savaş koşullarına daha fazla dayanamadığı ve cepheye gitmemek için kendilerine kasıtlı olarak zarar verdiklerini belirtti. Annelerin aktardığına göre, gençler yalnızca bedensel değil, zihinsel olarak da tükenmiş durumda.

İsrail Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alex Stein, konuyla ilgili olarak Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Personel Dairesi Başkanı ve Başsavcıdan resmi yanıt talep etti. Bu makamların, 30 Temmuz tarihine kadar yazılı açıklamalarını mahkemeye sunmaları gerekiyor.

Savaşın sorumlu bir şekilde yönetilmesini savunan Mother Awake, mevcut uygulamaların genç askerler üzerinde geri dönülmesi zor fiziksel ve psikolojik hasarlar bıraktığını, ailelerin ise bu yükü taşımakta zorlandığını vurguluyor.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA