Muhammed Bin Selman, NEOM’da Sisi ile Görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, NEOM Sarayı’nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya geldi. Görüşmede Filistin sorunundan ateşkese kadar bölgesel ve uluslararası pek çok kritik başlık ele alındı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman, NEOM Sarayı’nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi kabul ederek ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Toplantıya Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Ulusal Güvenlik Danışmanı Dr. Musaid el-Ayban, Genel İstihbarat Servisi Direktörü Halid el-Humeydan ve diğer üst düzey yetkililer de katıldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Muhammed el-Şenavi’nin açıklamasına göre, görüşmede birçok ikili iş birliği fırsatının değerlendirilmesinin yanı sıra, Gazze Şeridi’nde sürdürülen ateşkes çabaları gibi güvenlik odaklı konular da ele alındı. Ayrıca New York’ta düzenlenen “İki Devletli Çözüm” konferansının sonuçlarına verilen destek ve Suudi Arabistan’ın Filistin sorunundaki girişimlerine Mısır’ın katkısı bir kez daha teyit edildi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA