Lübnan’nın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlama sonrası sıcak gelişmeler yaşanıyor. Hükümetin ihmali olduğuna yönelik protestolar sürerken, göstericiler güvenlik güçleriyle karşı karşıya geliyor.
2 bin 750 ton amonyum nitrat bulunan depodaki patlamanın nedenine ilişkin araştırmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Mişel Avn’dan kritik bir açıklama geldi.
Yerel medyada yer alan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Avn, “Patlamanın nedeni henüz belirlenmedi. Bir roket, bomba veya başka bir eylem yoluyla dışarıdan müdahale olasılığı var” dedi.
ÜÇ AŞAMADA YÜRÜTÜLÜYOR
Soruşturmanın üç seviyede yürütüldüğünü söyleyen Avn, “Öncelikle patlayıcı madde nasıl girdi ve depolandı. Daha sonra patlama sebebinin ihmal ya da kaza olup olmadığı ve son olarak dış müdahale olasılığı geliyor” dedi.
Diğer İçerikler
Ateşkes Görüşmelerinde Görev Yapan 3 Katarlı Diplomat Trafik Kazasında Hayatını Kaybe..
Suriye Hükümeti SDG ile Anlaştı: Güvenlik Güçlerinin Entegrasyonu İçin Komite Kurulac..
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Filistinlilerin Meşru Hakları Kalıcı ve Adil Bir Çözüme..
Trump’tan Netanyahu’ya Mesaj: “Gazze’den Hiç Kimse Zorla Çıkarılmayacak”, “Cumhurbaşk..