Lübnan’nın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlama sonrası sıcak gelişmeler yaşanıyor. Hükümetin ihmali olduğuna yönelik protestolar sürerken, göstericiler güvenlik güçleriyle karşı karşıya geliyor.
2 bin 750 ton amonyum nitrat bulunan depodaki patlamanın nedenine ilişkin araştırmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Mişel Avn’dan kritik bir açıklama geldi.
Yerel medyada yer alan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Avn, “Patlamanın nedeni henüz belirlenmedi. Bir roket, bomba veya başka bir eylem yoluyla dışarıdan müdahale olasılığı var” dedi.
ÜÇ AŞAMADA YÜRÜTÜLÜYOR
Soruşturmanın üç seviyede yürütüldüğünü söyleyen Avn, “Öncelikle patlayıcı madde nasıl girdi ve depolandı. Daha sonra patlama sebebinin ihmal ya da kaza olup olmadığı ve son olarak dış müdahale olasılığı geliyor” dedi.
Diğer İçerikler
Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Bağımsız Devletler Topluluğu’na İran’ın da Alınmasını İstedi..
Aksa Tufanı’ndan Bu Yana İsrail Soykırımında 50 Binden Fazla Filistinli Kadın ve Çocu..
Gazze Savaşı’ndan Sonra İsrail’de İlk Kez Oy Kullanacaklar Arasında Yahudi Üstünlüğün..
Haaretz: İsrail Orta Doğu’yu Yeniden Şekillendirmeye Girişti, Şimdi Kenara İtilmiş Du..
Yemen Silahlı Kuvvetleri Batı Sahili'ndeki Kazanımlarını Pekiştirip Babülmendeb'deki ..
Yapılan Yeni Bir Ankete Göre İsraillilerin Sadece Yüzde 37’si Gazze Şeridi’ndeki Sava..
Aksa Tufanı’nın Yıldönümünde Sokaklara Çıkan İsrailliler Netanyahu'ya O Günün Hesabın..