Kolombiya Filistin'e Büyükelçi Atadı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı en güçlü diplomatik tepkiler Latin Amerika’dan geliyor. Kolombiya, Filistin’e büyükelçi atayarak bu duruşunu resmileştirdi. Emperyalizmin geçmişteki yaralarını unutmayan Latin Amerika halkları, bugün insanlık onuru adına Filistin’in yanında yer alıyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Filistin Devleti’nin idari işlerinin yürütüldüğü Ramallah kentine, eski Cali Belediye Başkanı Jorge Iván Ospina’yı büyükelçi olarak atama kararı aldı. Kolombiya Dışişleri Bakanı Laura Sarabia’nın onayıyla, Kolombiya Devleti geçtiğimiz pazartesi günü, 2018 yılında bağımsız bir devlet olarak tanıdığı Filistin’e resmen büyükelçi atamış oldu.

Gazze halkına yönelik soykırımları ve saldırıları gerekçe göstererek 3 Mayıs’ta İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesen Kolombiya, Devlet Başkanı Petro’nun 20 Ekim 2023'te Ramallah'ta büyükelçilik açacağını duyurmasıyla bu yöndeki süreci başlatmıştı.

Yeni atanan Kolombiya’nın Filistin Büyükelçisi kimdir?

1 Ekim 1965’te doğan Jorge Iván Ospina Gómez, Küba’nın Havana kentinde tıp eğitimi almıştır. Kolombiya’nın en büyük üçüncü şehri ve güneybatı Kolombiya’nın ekonomik merkezi olan Santiago de Cali’de belediye başkanlığı yapmış ve aynı zamanda Kolombiya senatörlüğü görevinde bulunmuştur.

İnsanlığın Latin Amerika'dan Öğreneceği Var

Günümüzde İsrail’in işlediği soykırımlar ve insanlık suçlarına güçlü bir şekilde ses çıkarabilen ülkeler arasında Latin Amerika devletleri yer alıyor. Dünyanın geri kalanı sessizliğe bürünmüşken Latin Amerika devletlerinin söylemlerini eyleme dönüştürebilmesinin sırrı, emperyalist güçlerin sömürüsüne ve aşağılanmasının ne demek olduğunu bilmelerinden kaynaklanıyor. Filistin topraklarına coğrafi olarak uzak olmalarına ve aynı din ya da kültürü paylaşmamalarına rağmen gösterdikleri duyarlılık insanlığa örnek teşkil ediyor.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA