Katliamcı İsraillilerden Şeytani Plan: Yahudilere Ait Hayvanları Zehirleyip Suçu Müslümanların Üzerine Attılar

İşgal altındaki Batı Şeria’da, Ramallah yakınlarında çok sayıda hayvanın zehirlenerek telef olduğu öne sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yüzü maskeli bir kişinin hayvanlara bir madde verdiği görülürken, olayın Filistinlilere yönelik yeni saldırılara zemin hazırlamak amacıyla gerçekleştirilmiş olabileceği iddia edildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde, Ramallah’a bağlı el-Mugayyir köyü yakınlarında hayvanların zehirlendiği iddiası gündeme geldi. Sosyal medya platformlarında yayımlanan görüntülerde, yüzü maskeli bir kişinin hayvanlara bir madde verdiği ve hayvanların daha sonra telef olduğu görüldü. Görüntülerde İsrail askerlerinin de olay yerinde bulunduğu dikkati çekti.

Paylaşımlarda, olayın Mugayyir köyünün doğu ovasında yaşandığı ve telef olan hayvanların yakınlardaki yasa dışı bir Yahudi yerleşiminde yaşayan İsraillilere ait olduğu ileri sürüldü. Filistinli kaynaklar, hayvanların zehirlenmesinin Filistinlileri suçlamak ve bu durumu gerekçe göstererek bölge halkına ve mülklerine yönelik yeni saldırılar düzenlemek amacı taşıyabileceğini belirtti.

Filistinlilere yönelik suçlamalar tartışma yarattı

Olayla ilgili görüntüler, fanatik İsrailli Elisha Yered’in sosyal medya hesabından paylaştığı ve çok sayıda telef olmuş hayvanın yer aldığı videoyla da gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcıları, Yered’in paylaşımı üzerinden hayvanların ölümünden Filistinlilerin sorumlu tutulmaya çalışıldığı yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Filistinli kaynaklar, söz konusu olayın Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılara gerekçe oluşturmak amacıyla kullanılabilecek yöntemlerden biri olduğunu savundu. İsrailli bazı sosyal medya kullanıcıları da iddiaları sorgulayarak yayımlanan görüntülerin ve Filistinlilere yöneltilen suçlamaların doğruluğuna ilişkin şüphelerini dile getirdi.

İsrail merkezli HaSholel (Yahudi Sesi) adlı haber sitesi ise yılbaşından bu yana Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde, İsrailli yerleşimcilere ait hayvanların zehirlendiği yaklaşık 19 olay yaşandığını ve İsrail ordusunun sorumluları araştırdığını öne sürdü. Olayla ilgili İsrail ordusu veya polisinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haber7

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA