Katil İsrail’in Ateşkes Şartlarına Uymaması Sebebiyle Gazze’de Soğuktan Ölümler Başladı

Gazze’de kış koşulları ağırlaşırken, İsrail’in ateşkesi bozmasıyla birlikte savaşın yıkıcı etkileri siviller üzerindeki baskıyı daha da artırdı. Yerinden edilmiş ailelerin derme çatma çadırlarda yaşamaya mahkûm edildiği bölgelerde, soğuk ve olumsuz kış şartları nedeniyle bebekler ve çocuklar dâhil sivil ölümler yaşanıyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Gazze Şeridi’nde kış koşulları etkisini artırırken, İsrail’in ateşkes şartlarına uymaması sivillerin yaşamını doğrudan tehdit eden yeni bir insani krize yol açtı. Süren saldırılar ve kısıtlamalar nedeniyle evlerinden edilen binlerce aile, yetersiz koşullardaki çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, şiddetli soğuk ve yağış nedeniyle Han Yunus’ta bir bebeğin çadırda soğuktan hayatını kaybettiği açıklandı. Çadırların yağmur suları altında kalması ve yeterli barınma imkânı bulunmaması, Gazze’nin güneyindeki bu bölgede siviller için yaşam koşullarını kritik düzeye taşıdı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA