Katar, Devrim Muhafızlarının Uyuyan Hücrelerinin Yakalandığını Açıkladı

Katar, İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olduğu belirtilen iki hücrenin çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında casusluk ve sabotaj faaliyetleri yürüttüğü iddia edilen 10 şüpheli gözaltına alındı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Katar, ülke içinde İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olduğu belirtilen iki hücrenin güvenlik güçleri tarafından çökertildiğini açıkladı.

Katar’ın resmi haber ajansı QNA’da yer alan bilgilere göre, Katar Devlet Güvenlik Birimleri tarafından yürütülen kapsamlı gözetleme ve takip operasyonları sonucunda 10 şüpheli yakalandı.

Yetkililer, şüphelilerin İran Devrim Muhafızları adına faaliyet yürüttüğünü ve ülkedeki kritik tesisler hakkında bilgi toplamakla görevlendirildiğini belirtti. Açıklamada, zanlıların casusluk faaliyetlerinin yanı sıra sabotaj eylemleri planladıklarını da itiraf ettikleri ifade edildi.

Operasyon sırasında hassas tesislere ait konum ve koordinat bilgileri, iletişim cihazları ve çeşitli teknolojik ekipmanların ele geçirildiği bildirildi.

Katar güvenlik birimleri, soruşturmanın sürdüğünü belirtirken vatandaşlara şüpheli faaliyetlere karşı dikkatli olmaları ve bu tür durumları yetkililere bildirmeleri çağrısında bulundu.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA