İsrailli haber sitesi Walla, Gazze’de derinleşen insani krizin ve İsrail’in uygulamalarına yönelik uluslararası suçlamaların ardından Avrupa liderleri arasında Filistin Devleti’ni tanıma çağrılarının giderek arttığını yazdı.
Son haftalarda uluslararası yardım kuruluşlarının yayımladığı sert raporlar, özellikle Salı günü açıklanan Uluslararası Gıda Güvenliği Aşamaları İnisiyatifi (IPC) raporu, Gazze’de gıda tedarikinin tamamen çökme noktasına geldiğine dikkat çekti.
Raporda, “Gazze Şeridi'nde en kötü senaryo olan kıtlık artık yaşanıyor” denilerek, yaygın açlık ve ölümlerin durdurulması için acil ve engelsiz insani erişimin zorunlu olduğu vurgulandı. IPC, kıtlık eşiği olarak kabul edilen uluslararası kriterlerin, Gazze’nin birçok bölgesinde halihazırda aşıldığını bildirdi.
Nisan ayından Temmuz ortasına kadar geçen sürede, 20 binden fazla çocuk akut yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınırken, bunlardan 3 binden fazlasının durumu kritik olarak kaydedildi. 17 Temmuz’dan bu yana en az 16 çocuğun açlık nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.
Diğer İçerikler
Şara Sözünü Tuttu: Esat Rejiminin Yok Saydığı Kürtlere Her Konuda Eşitlik Tanıyan Kar..
ABD’nin Yüz Üstü Bırakması Üzerine Ortada Kalan YPG Üyeleri Hükümetten “Eman Belgesi”..
Soykırımcı Netanyahu Gençlere Hitaben Yaptığı Konuşmada Yeni Savaş Alanı Olarak Sosya..
Haseke ve Kamışlı’nın Hükümete Devredilmesi Konusunda YPG ile Şam’ın Anlaştığı İddia ..
Gelen Baskı ve Tehditlerden Bunalan Netanyahu, Türk Askerlerinin Gazze’de Yer Almamas..
Muhammed bin Selman, Türkiye ile Çok Önemli Anlaşmalar İmzalanması Konusunda Enerji B..
Katil İsrail Ateşkes Sürecinde 100 Çocuğu Öldürdü, 100 Binden Fazla Çocuk da Yetersiz..