İsrail KAN News: ABD, Suriye Hükümetinin Dürzi Bölgelerine Girmesini Kabul Etti

KAN’ın aktardığı bilgilere göre, Şam yönetimi henüz Süveyda’ya yeniden girme yönünde nihai bir karar almış değil. Ancak Suriyeli yetkili, bu adımın “er ya da geç atılacağını” ve bunun mümkünse diyalog ve uzlaşı yoluyla gerçekleşmesinin hedeflendiğini söyledi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

İsrail devlet yayın kuruluşu KAN News, Suriyeli bir savunma yetkilisine dayandırdığı haberinde, Şam yönetiminin güney Suriye’deki Cebel el-Dürzi (Jabal al-Druze) bölgesinde kontrolü yeniden sağlama sürecini ABD ile koordinasyon içinde yürüttüğünü aktardı. Haberde, Washington yönetiminin bu sürece verdiği desteğin, Suriye hükümetinin adımlarının İsrail’in ulusal güvenliğini tehdit etmemesi ve bölgede yaşayan Dürzilere yönelik yeni katliamların yaşanmaması şartına bağlı olduğu vurgulandı.

Yetkili kaynak, ABD’nin desteğinin özellikle Temmuz 2025’te Süveyda’da yaşanan olayların tekrarlanmaması koşuluna bağlandığını ifade etti. KAN’ın aktardığı bilgilere göre, Şam yönetimi henüz Süveyda’ya yeniden girme yönünde nihai bir karar almış değil. Ancak Suriyeli yetkili, bu adımın “er ya da geç atılacağını” ve bunun mümkünse diyalog ve uzlaşı yoluyla gerçekleşmesinin hedeflendiğini söyledi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA