İsrail'in eski başbakanlarından Ehud Olmert, geçtiğimiz pazartesi (17 Mart) Washington merkezli Arap-Amerikan basın kuruluşu Al-Monitor'e röportaj verdi.
Yenişafak’ın aktardığına göre, Olmert röportajında şu ifadelere yer verdi: “Hükümeti yeni Suriye yönetimiyle görüşmeye, diyalog kurmaya ve meşruiyetini tanımaya davet ediyorum.
Başta Fransa olmak üzere uluslararası toplumu, Suriye ve İsrail arasındaki görüşmelere garantör olmaya çağırıyorum.
Yeni Suriye rejiminin meşruiyetini tanımak için kışkırtıcı olmayan adımlar atmak, en azından ilk aşamada sessiz anlaşmalara kapı açacaktır.
Bu anlaşmaların ilki olarak; güvenli ve çatışmasız bir sınıra sahip olabiliriz.
Suriye'nin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıyan ancak İsrail'in fiili yönetici olduğu uzun vadeli bir kira anlaşmasına benzer ortaklığa varabiliriz.”
Diğer İçerikler
İran’la Savaşı Sonlandırmak İçin ABD’nin İsrail'e Bir Hafta Süre Tanıdığı İddia Edild..
ABD ve İsrail Bombardımanına Rağmen Kudüs Günü Vesilesiyle İran Halkı Tahran Meydanla..
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Baghaei: Durum Karmaşık, İsrail Sahte Bayrak Operasyo..
Çocuklara Tecavüzle Suçlanan Trump Yolsuzlukla Suçlanan Netanyahu’yu Kurtarmak için M..
Hamas, ABD-İsrail'e Saldırılarını Durdurması, İran’a Komşu Ülkeleri Hedef Almama Çağr..
Şii-Sünni Bütün Müslümanları Tehdit ve Düşman İlan Eden Soykırımcı Netanyahu Mesih’i ..