İsrail'de, Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılması için hükümete baskı yapmak amacıyla düzenlenen protestolar, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi'nin Tel Aviv'deki merkez binasının basılmasıyla tırmandı.
28 Mayıs 2025 tarihinde, onlarca protestocu, Metzudat Ze'ev olarak bilinen Likud genel merkezine girerek Netanyahu'nun ofisinin önünde kendilerini zincirledi. Bu eylem, İsrail-Hamas savaşının 600. gününü ve rehinelerin hâlâ serbest bırakılmamış olmasını protesto etmek amacıyla düzenlendi. Protestocular, binanın dış cephesine "Katar Büyükelçiliği" yazısını yansıtarak, hükümetin Katar'la olan ilişkilerine dikkat çekti.
Binanın dışında ise yüzlerce kişi oturma eylemi yaparak çevredeki yolları kapattı. Bazı göstericiler, turuncu tulumlar giyerek ve Netanyahu ile bakanlarının maskelerini takarak dikkat çekti. Polis, göstericileri binadan zorla çıkarırken, 62 kişi gözaltına alındı.
Protestolar, Netanyahu hükümetinin rehinelerin serbest bırakılması için yeterli çaba göstermediği ve savaşın sona erdirilmesi için adım atmadığı gerekçesiyle düzenleniyor. Göstericiler, hükümetin rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma yapmasını ve savaşın sona erdirilmesini talep ediyor.
Bu olay, İsrail'de hükümete karşı artan toplumsal huzursuzluğun ve rehinelerin serbest bırakılması konusundaki baskının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Diğer İçerikler