TİME TÜRK
Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın İdlib'deki teröristlerin varlığından endişe duymaya devam ettiğini, ancak Türkiye ile işbirliğine alternatif görmediğini belirtti.
Peskov, “Pervıy kanal” da düzenlenen “Büyük oyun” programında yaptığı açıklamada “Bu işbirliği devam ediyor ve kısa süre önce Soçi'de iki ülkenin lideri, İdlib'de Soçi anlaşmalarını uygulama konusunda işbirliğini sürdürme kararlılığını yineledi. Aynı zamanda, terörist tehdidin Idlib'de kaldığı endişesini de gizlemiyoruz, şimdilik İdlib'den teröristleri göndermek mümkün olmadı. Teröristler orada bulunuyor ve hem Suriye ordusuna hem de bizim ordularımıza tehdit oluşturuyorlar” diye konuştu.
Kremlin sözcüsü, bu durumda ne yapılmalı? sorusuna verdiği cevapta “Türkiye ile işbirliğine devam etmek gerekiyor, başka bir alternatif yok” ifadelerine yer verdi.
Diğer İçerikler
Trump’tan İngiliz Başbakanını Morartan Nezaketsizlik: Yanına Çağırıp Söz Hakkı Vermem..
Mısır’daki Liderler Zirvesinde İmzalanan Gazze ile İlgili Niyet Belgesinde Neler Var?..
Ateşkes Görüşmelerinde Görev Yapan 3 Katarlı Diplomat Trafik Kazasında Hayatını Kaybe..