Hamas, Katar ve Mısır’ın Hazırladığı Ateşkes Teklifini Diğer Filistinli Gruplarla Birlikte Kabul Ettiğini Duyurdu

Hamas, Gazze'de ateşkes ve esir takasını içeren Mısır ve Katar arabuluculuğundaki yeni teklifi, diğer Filistinli gruplarla birlikte kabul ettiğini açıkladı. Teklif, İsrail’e iletildi ve gözler Tel Aviv yönetimine çevrildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Hamas, Mısır ve Katar tarafından Gazze'de ateşkes ve esir takası için sunulan yeni öneriyi, diğer Filistinli gruplarla birlikte kabul ettiğini duyurdu. Hamas'ın yaptığı açıklamada, Kahire ve Doha tarafından sunulan önerinin kabul edildiği belirtildi: “Hamas ve diğer Filistinli gruplar, dün Mısır ve Katar'ın arabuluculuk yaptığı öneriyi kabul ettiklerini bildirdiler.”

Mısır Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Başkanı Diya Rashwan, Al-Qahira Al-Ikhbariya televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Kahire'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için yoğun diplomatik çabalar sarf ettiğini söyledi.

Rashwan, Katar ve Mısır tarafından hazırlanan ve ABD Başkanı'nın özel temsilcisi Steve Witkoff'un önerisiyle uyumlu olan yeni teklifin Filistinli gruplar tarafından olduğu gibi kabul edildiğini belirtti.

Rashwan bu teklifin İsrail tarafına da iletildiğini vurguladı ve “top şimdi Tel Aviv'de” dedi. İsrail'in bu teklife olumlu yanıt vermesi halinde kapsamlı bir çözüm süreci başlatılabileceğini belirtti.

Ayrıca ABD'nin İsrail'i bu teklifi kabul etmeye zorlaması gerektiğini ekledi.

Bir İsrail yetkilisi, The Times of Israel'e Hamas'ın teklife verdiği yanıtın arabulucu ülkeler aracılığıyla Tel Aviv'e iletildiğini doğruladı.

Mısır'ın Al-Qahira al-Ikhbariya kanalına konuşan üst düzey kaynaklar, Hamas'ın 60 günlük geçici ateşkes ve savaşı sona erdirmek için kapsamlı bir anlaşmayı içeren teklifi kabul ettiğini söyledi.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA