ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı’yla çalışan eski bir Amerikan özel kuvvetler subayı, Gazze’de masum sivillere yönelik saldırılara tanık olduktan sonra görevinden istifa etti.
Eski Yarbay Anthony Aguilar, Gazze’de İsrail ordusu ve Amerikalı taşeronlarla birlikte çalıştığı yardım merkezlerinde “sivil halka yönelik böylesine acımasız bir vahşete daha önce hiç tanık olmadığını” ifade etti.
Aguilar, Gazze İnsani Yardım Vakfı’nın yönettiği merkezlerde görev yaparken, yardım almak için toplanan çaresiz kalabalığa yönelik havan topları ve tanklarla düzenlenen saldırılar sonrasında istifa ettiğini açıkladı.
İsrail ve vakıf yetkilileri ise Aguilar’ın iddialarını reddederek, sivillerin hedef alınmadığını savundu. Vakıf ayrıca Aguilar’ın bir ay önce “uygunsuz davranışları” nedeniyle işine son verilen memnuniyetsiz eski bir taşeron olduğunu ileri sürdü.
Birleşmiş Milletler’e göre, sadece Mayıs ayından bu yana, Gazze’de yardım dağıtım noktalarından yiyecek almaya çalışan 1000’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölümlerin büyük kısmı ise Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın işlettiği merkezlerin yakınında gerçekleşti.
Diğer İçerikler
İran’la Savaşı Sonlandırmak İçin ABD’nin İsrail'e Bir Hafta Süre Tanıdığı İddia Edild..
ABD ve İsrail Bombardımanına Rağmen Kudüs Günü Vesilesiyle İran Halkı Tahran Meydanla..
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Baghaei: Durum Karmaşık, İsrail Sahte Bayrak Operasyo..
Çocuklara Tecavüzle Suçlanan Trump Yolsuzlukla Suçlanan Netanyahu’yu Kurtarmak için M..
Hamas, ABD-İsrail'e Saldırılarını Durdurması, İran’a Komşu Ülkeleri Hedef Almama Çağr..
Şii-Sünni Bütün Müslümanları Tehdit ve Düşman İlan Eden Soykırımcı Netanyahu Mesih’i ..