TİMETÜRK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmesinin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.
Çavuşoğlu, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak, "Süreçle ilgili detaylı bilgi almak isteyenlere hukuk çerçevesinde paylaşılabilecek delilleri paylaştık. Süreç maalesef uzadı. Cevaplanması gereken sorular var. 15+3 kişi neden tutuklandı?" dedi.
Sözlerine "Bunlara talimatı kim verdi? Hala Kaşıkçı'nın cesedi bulunmadı. Neden söylemiyorsunuz?" diye devam eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Burada bir suç var, bir de insani bir boyutu var. Ailesi son görevini yapmak istiyor. Adli Tıp dahil araştırma ve çalışmalar sürüyor. Viyana Sözleşmesi açıktır. Bu soruşturma Türk Hukuku'na göre yürütülmelidir. Tutuklanan şahıs veya kim ortaya çıkarsa Türkiye'de, Türk Hukuku'na göre yargılanması gerekir. Talebimiz bu yöndedir. İşbirliği yapmak isteyen herkesle işbirliği de yapıyoruz. Uluslararası mahkemeye taşıma gibi bir durumumuz yok. İnsiyatif alır başlatırlarsa destek olur, elimizdeki bilgileri veririz.”
Görüşmelerde, Filistinlilere yönelik Türkiye'nin hayata geçirmek istediği projeleri ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, "Türkiye olarak biz her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.
Diğer İçerikler
Soykırımcı Netanyahu Gençlere Hitaben Yaptığı Konuşmada Yeni Savaş Alanı Olarak Sosya..
Haseke ve Kamışlı’nın Hükümete Devredilmesi Konusunda YPG ile Şam’ın Anlaştığı İddia ..
Gelen Baskı ve Tehditlerden Bunalan Netanyahu, Türk Askerlerinin Gazze’de Yer Almamas..
Muhammed bin Selman, Türkiye ile Çok Önemli Anlaşmalar İmzalanması Konusunda Enerji B..
Katil İsrail Ateşkes Sürecinde 100 Çocuğu Öldürdü, 100 Binden Fazla Çocuk da Yetersiz..
Cumhurbaşkanı Şara Önemli Bir Adım Atarak Suriye’de Kürtçe Öğrenimini Seçmeli Ders Ol..
İnsan Hakları Örgütü HRANA İran’daki Protesto Gösterilerinde 6000’den Fazla Kişinin Ö..