BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Sigrid Kaag, mevcut insani yardımın kıtlığın eşiğinde olan iki milyondan fazla insanın temel ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğu konusunda uyararak bu yetersiz yardımı "gemi battıktan sonra bir cankurtaran botu" olarak tanımladı.
BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Sigrid Kaag, Birleşmiş Milletler'in, özellikle tarafsızlık ve bağımsızlık olmak üzere temel insani ilkeleri ihlal etmesi halinde Gazze'ye insani yardım ulaştırma mekanizmasında yer almayacağını söyledi.
Kaag, Çarşamba günü BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingde, bölgedeki sivillerin benzeri görülmemiş bir insani felaketle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunarak, "İsrail, sivillerin yaşamına ve altyapısına yönelik yıkıcı saldırılarını durdurmalı" dedi.
Kaag ayrıca, mevcut insani yardımın kıtlığın eşiğinde olan iki milyondan fazla insanın temel ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğu konusunda uyardı. Bu yetersiz yardımı "gemi battıktan sonra bir cankurtaran botu" olarak tanımladı.
Kaynak: Middle East Monitor
Diğer İçerikler
Soykırımcı Netanyahu Hakim Karşısında Çıkacağı Günlerde Hastalanıyor, Yine Hasta Olmu..
Esirleri Teslim Alan İsrail Yine Sözünde Durmadı, Bahaneler Uydurarak Refah Kapısını ..
Politico Gazze’ye Gidecek Barış Gücü İçinde Azerbaycan, Pakistan ve Endonezya'nın Bul..
BM Açıkladı: Gazze’de 55 Milyon Ton Enkaz Var, Bölgenin Yeniden İnşasının Maliyeti 70..
Soykırımcı Netanyahu Konuştu: Gazze’de Barış Olması İsrail ve Dünya Halklarına Verile..
Hamas Açıkladı: İsrail’in Kısıtlaması Devam Ediyor, Sadece 173 Yardım Tırı Gazze’ye G..
Soykırımcı Beşar Esad’ın Binlerce Tutuklunun Cesedini Çöldeki Yeni Toplu Mezarlara Ta..