ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM), yapılan açıklamada, “USS Normandy Savaş Gemisi'nde görevli ABD askerleri, 9 Şubat'ta Merkez Kuvvetler Komutanlığı bölgesinde deniz güvenlik görevi yaparken uluslararası hukuk çerçevesinde bir dhov teknesine indi ve teknede büyük bir silah zulası tespit etti.” ifadesi kullanıldı.
Tekne ile ilgili incelemelerin devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "150 adet Rus Kornet ATGM'lerinin modifiye edilmiş versiyonları olan Dehlavi ATGM tipi tanksavar füzesi, 3 adet İran yapımı karadan havaya füze, İran yapımı termal görüntü kapasiteli silah kontrol ekranı ve İran yapımı insansız hava ve kara araçları ile çok sayıda İran yapımı gelişmiş silah parçaları ele geçirildi." denildi.

Açıklamada, bu silahların, ABD donanmasına bağlı USS Forrest Sherman Muhrip gemisinin Umman Denizi'nde 25 Kasım'da ele geçirilen silahlarla aynı olduğu belirtildi.
Silahların halen ABD'nin elinde olduğu ve nihai durumunun değerlendirileceği kaydedilen açıklamada "Bu silahların İran'dan geldiği ve Yemen'deki Husilere gittiği değerlendirildi ki bu da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Husilere silah satılması, aktarılması veya tedarik edilmesini yasaklayan kararlarını ihlal ediyor." değerlendirmesine yer verildi.
Ayrıca tekneye el konulmasına ilişkin görüntüler ve teknedeki silahlara ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.
Diğer İçerikler
Kutsal Metinlerle Meşrulaştırılan Savaş: İran Çatışması ve Batı’nın Görmezden Geldiği..
Trump Yönetimi ile Vatikan Arasında İran Gerilimi: "Tanrı Karanlık Tarafından Yönlend..
Suudi Arabistan Baş Hahamı Rabbi Jacob Herzog, ABD ve İsrail’in İran’la Savaşı Konusu..
Katil İsrail Lübnan’ı Gazze’ye Dönüştürmek İstiyor: 800 Binden Fazla Kişi Yerinden Ed..
Enerji Hatları Saldırıya Uğradı, IKBY Petrol ve Doğalgaz Üretiminin Durduğunu Açıklad..
1919’dan Bu Yana Yahudilerin Lübnan Toprakları ile İlgili Faaliyetleri: İsrail’in Lit..
Tasnim Haber Ajansı: İran Saldırılarıyla ABD’nin Stratejik Radarlarının Büyük Kısmını..