Kamuoyuna bilgi verme yetkileri olmadığı için isimlerinin saklı kalması koşuluyla Associated Press'e konuşan iki ABD'li yetkili, üssün Afgan Ulusal Güvenlik ve Savunma Kuvvetleri'ne devredildiğini bildirdi.
Yaklaşık 20 yıldır Afganistan'da varlık gösteren ve çekilme sürecini tamamlamak üzere olan ABD birlikleri, Bagram Hava Üssü'nden bugün ayrıldı.
Bagram Hava Üssü, Afganistan'da NATO ve ABD öncülüğünde yürütülen askeri operasyonlar için önemli bir harekat noktasıydı.
Görev süreleri boyunca ABD başkanları George W. Bush, Barack Obama ve Donald Trump tarafından ziyaret edilen Bagram Hava Üssü, ABD'nin ülkedeki varlığı açısından sembolik bir öneme sahipti.
ABD yönetimi, 29 Şubat 2020'de Taliban ile anlaşmaya varmış ve 1 Mayıs 2021'de Afganistan'dan tamamen çekileceği konusunda mutabık kalmıştı.
Joe Biden yönetimi ise 1 Mayıs'tan başlamak üzere, 11 Eylül'e kadar Afganistan'dan tamamen çekilmiş olacaklarını açıklamıştı.
Diğer İçerikler
İran’la Savaşı Sonlandırmak İçin ABD’nin İsrail'e Bir Hafta Süre Tanıdığı İddia Edild..
ABD ve İsrail Bombardımanına Rağmen Kudüs Günü Vesilesiyle İran Halkı Tahran Meydanla..
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Baghaei: Durum Karmaşık, İsrail Sahte Bayrak Operasyo..
Çocuklara Tecavüzle Suçlanan Trump Yolsuzlukla Suçlanan Netanyahu’yu Kurtarmak için M..
Hamas, ABD-İsrail'e Saldırılarını Durdurması, İran’a Komşu Ülkeleri Hedef Almama Çağr..
Şii-Sünni Bütün Müslümanları Tehdit ve Düşman İlan Eden Soykırımcı Netanyahu Mesih’i ..