1300 İsrailli Akademisyenden Netanyahu Hükümetine ‘Sadizme Son Verin’ Çağrısı

Kendi hükümetlerini savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekle suçlayan İsrailli profesörler, araştırmacılar ve öğretim görevlilerinin imzasını taşıyan mektupta, son 19 ayda yaşanan korkunç şiddetin "kendi eserleri" olduğu belirtiliyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

İşgalci İsrail’deki 1.300 akademisyen, İsrail toplumunun radikalleşmesi ve Filistinlilere yönelik nefretin normalleşmesi konusunda uyarıda bulunarak, İsrail'in Gazze'deki "sadizmine" son verin ya da "ahlaki çöküş" riskiyle karşı karşıya kalın, diye çarpıcı bir mektup yazdı.  

Kendi hükümetlerini savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekle suçlayan İsrailli profesörler, araştırmacılar ve öğretim görevlilerinin imzasını taşıyan mektupta, son 19 ayda yaşanan korkunç şiddetin "kendi eserleri" olduğu belirtiliyor.

"Siyah Bayrak" sloganı altında örgütlenen 1.300 akademisyen, İsrail akademisyenlerini Gazze'deki Filistinlilere yönelik saldırıyı durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırarak, kitlesel vahşetler karşısında sessiz kalmanın "dehşet verici bir devlet şiddeti dizisini"ne yol açtığını söyledi.

Mektupta, "Bilmediğimizi iddia edemeyiz" ifadesi yer alıyor. "Çok uzun süredir sessiz kaldık."

Açıklamada, daha önce Benjamin Netanyahu hükümetinin yargı reformlarına direnen ancak Gazze'deki devam eden soykırım sırasında büyük ölçüde suç ortağı olan İsrail üniversitelerinin rolü kınanıyor. İmzacılar, akademik kurum başkanlarını, esirlerin kurtarılması değil, "transfer" ve yerleşim politikasıyla yönlendirilen "yoğunlaşan bir aldatma savaşı" olarak tanımladıkları şeyi durdurmak için nüfuzlarını kullanmaya çağırıyor.

Kaynak: Middle East Monitor

 

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA