Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve Faili Meçhul Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın desteğiyle yürütülen soruşturma kapsamında, Oda TV davasından tutukluyken 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybeden MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne dair dosyada yeni bir döneme girildi. Maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla ölüm gecesi yaşananlar, toplanan deliller ve eski adli süreçler yeniden incelemeye alındı.
Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan ve hakkında işlem yapılan isimler şu şekilde:
Ali İşgören: Olay tarihinde ilk soruşturmayı kapatarak takipsizlik kararı veren, daha sonra FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen dönemin Silivri Cumhuriyet Başsavcısı.
Necip Doğan: Olay yeri incelemesine katılan ve yine FETÖ kapsamında ihraç edilen dönemin cezaevi savcısı.
Hasan Ataman Yıldırım: Kozinoğlu ile aynı koçuşta kalan Ergenekon davası tutuklularından emekli albay (İstanbul ve Ankara'daki operasyonlarda yakalandı).
Hasan Atilla Uğur: Kozinoğlu'nun diğer koğuş arkadaşı olan emekli jandarma albay. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) olduğu tespit edilen Uğur'un yakalanması ve iadesine yönelik adli çalışmalar devam ediyor.
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Açıklama
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yıllar geçse de hiçbir şüpheli ölümün karanlıkta bırakılmayacağını vurguladı. Bakan Gürlek, "Aradan geçen süre ne olursa olsun; maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, sorumluların tespit edilmesi ve adaletin tecellisi için gereken bütün adli süreçler kararlılıkla yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.
Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere jandarma yerleşkesine götürülürken, soruşturmanın çok yönlü olarak derinleştirildiği bildirildi.
Diğer İçerikler