AA
BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, yaptığı açıklamada, Yemen hükümeti ve Husilerin, hava, kara ve deniz operasyonlarını durdurmayı kabul ettiğini duyurdu.
Yemen'de ateşkesin 2 Nisan'da yerel saatle 19.00'da yürürlüğe gireceğini belirten Grundberg, tarafların, akaryakıt gemilerinin Hudeyde limanlarına girmesi ve Sana Havalimanı'ndan bölgede önceden belirlenmiş noktalara ticari uçuşlar yapılması konusunda da anlaştığını belirtti.
Tarafların Taiz'de ve Yemen'deki diğer vilayetlerde yolların açılması için BM himayesinde bir araya gelmeyi kabul ettiğini de ifade eden Grundberg, ateşkesin tarafların rızası doğrultusunda iki aylık sürenin ardından yenilenebileceğini kaydetti.
Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.
Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Yemen'de, iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.
Diğer İçerikler
İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Merkezi'nin eski Başkanı Dan Schueftan, Türk Ordus..
Lübnan Başbakanı: İsrail Yıkımından Dolayı Ülkenin Yeniden İmarı için Gereken Finansm..
Katil Netanyahu’nun Eski Danışmanı Ran Baratz, Diktatör Esad Devrildiği İçin Ağıt Yak..
İsrail Eski Başbakanı Barak, Seçimleri Erteletmek İçin Netanyahu’nun Kanlı Bir Plan H..
Bin Selman, Mekke Anlaşması'nın Bölgede Güvenlik ve İstikrarı Sağlama Yönündeki Ortak..