Zirvede, bölgesel zorlukların çözümüne yönelik iş birliğinin artırılması, ortak güvenlik kaygıları ve istikrarın güçlendirilmesine dair konular ele alındı. Özellikle terörizmin her türüne karşı koymak için ortak mekanizmaların oluşturulması da görüşme başlıkları arasında yer aldı.
İsrail’in Suriye’ye Yönelik Saldırıları Gündemdeydi
Üçlü zirvede ayrıca İsrail’in Suriye’deki saldırıları da gündeme geldi. Bakanlar, bu saldırıların bölgede istikrarsızlığı daha da derinleştirdiği konusunda görüş birliğine vardı.
Ortak basın toplantısında konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, “Türkiye ve Suriye ile pozisyonumuz ortaktır. Suriye’nin güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini desteklemek ve tüm zorluklara karşı birlikte çalışmak konusunda mutabakat içindeyiz” dedi.
Safadi ayrıca, “İsrail'in Suriye’ye yönelik saldırganlığına son vermek için Suriye ve Türkiye’deki kardeşlerimizin yanı sıra dost Arap ülkeleri ve uluslararası toplumla da koordinasyon halindeyiz” ifadelerini kullandı.
Diğer İçerikler