Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz üzerinde bir hava izinin tespit edildiği ve söz konusu hedefin rutin prosedürler çerçevesinde takibe alındığı belirtildi. Hava sahasının güvenliğinin sağlanması amacıyla NATO ve milli kontrol altındaki F-16’lara alarm reaksiyon görevi verildiği ifade edildi.
Açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda hava izinin kontrolden çıktığı anlaşılan bir insansız hava aracı olduğunun belirlendiği vurgulanarak, herhangi bir olumsuzluğa yol açmamak için meskun mahal dışında, emniyetli bir bölgede müdahalede bulunulduğu kaydedildi.
MSB, söz konusu İHA’nın F-16’lar tarafından vurularak düşürüldüğünü ve olayla ilgili gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını bildirdi.
Diğer İçerikler