Norveç Futbol Federasyonu (NFF), 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde 11 Ekim’de Oslo’da oynanacak İsrail maçı bilet gelirlerinin Gazze’de faaliyet gösteren yardım kuruluşlarına bağışlanacağını açıkladı. Karar, bilet satışlarının 25 Ağustos’ta başlayacağı duyurusu ile kamuoyuna bildirildi.
Federasyon Başkanı Lise Klaveness, yaptığı açıklamada, “Ne biz ne de diğer kuruluşlar, Gazze’deki sivil halkın uzun süredir maruz kaldığı insani acılara kayıtsız kalabiliriz” ifadelerini kullandı. Gelirlerin, Gazze’de acil yardım faaliyetleri yürüten bir kuruluşa aktarılacağı belirtildi.
Bu karara İsrail Futbol Federasyonu tepki göstererek, Norveç tarafını 7 Ekim 2023’teki Hamas saldırılarını kınamaya çağırdı. Ancak Norveç cephesinden bu tepkiye karşı bir geri adım atılmadığı görüldü.