ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis’te düzenlediği basın toplantısında Pentagon’un yeni yapılanmasına ilişkin önemli bir kararname imzaladı. Kararnameyle birlikte, Soğuk Savaş sonrası dönemde kullanılan “Savunma Bakanlığı” ismi rafa kaldırılıyor ve kurumun adı yeniden “Savaş Bakanlığı” oluyor.
Trump, konuşmasında değişikliğin gerekçesini şöyle açıkladı:
“Birinci Dünya Savaşı’nı kazandık, İkinci Dünya Savaşı’nı kazandık. Ondan önce ve arasında da her şeyi kazandık. Sonra bakanlığın adını Savunma Bakanlığı diye değiştirdik. Artık şimdi Savaş Bakanlığı adını veriyoruz.”
Trump ayrıca, salonda bulunan Savunma Bakanı Pete Hegseth’e seslenerek, “Artık kendisini Savaş Bakanı olarak çağıracağım” ifadelerini kullandı. Trump, Kongre’ye de gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için çağrıda bulunacaklarını duyurdu.
Diğer İçerikler
Trump Yönetimi Şirketlerde Hisse Alıyor: Devlet Kapitalizmi mi, Stratejik Zorunluluk ..
Trump, Ukrayna Saldırılarından Rusya’yı Korumak için Kiev’in Starlink’e Erişiminin En..
Trump Yönetimi, Müslüman Kongre Üyesi Ilhan Omar'ı Sudan Gerekçelerle Sınır Dışı Etme..
ABD Savaş Bakanı Hegseth, Uzaydan Denizaltı Faaliyetlerine Kadar Alanı Koordine Edece..
Demokratlar 3 Kasım Seçimlerini Kazanmaları Halinde Başkan Trump’ı Geniş Çaplı Soruşt..
Trump’ın "Enerji Ateşkesi" Tepki Çekiyor: Anlaşma Rusya’ya Alan Açarken Ukrayna ve Av..
3 Kasım Seçimleri için 276 Milyon Dolar Veren Elon Musk Cumhuriyetçi Parti’nin En Büy..