Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkeyi ziyaret eden Suudi Arabistan Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan ve beraberindeki heyeti Kartaca Sarayı'nda kabul etti.
Görüşmede, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkesinin siyasi, ekonomik ve sağlık alanında içinden geçtiği zor dönemde verdiği destekten dolayı Suudi Arabistan'a teşekkür etti.
Son dönemde aldığı kararları savunan Said, "Geri dönüşe imkan yok." diyerek, kararların ülkeyi benzeri görülmemiş çöküşten korumayı, halkın artan sefalet ve yoksulluğuna son vermeyi hedeflediğini öne sürdü.
Tunus'ta neler oldu?
Arap Baharı'nın başladığı Tunus'ta devam eden sosyal, ekonomik ve politik kriz ile yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sağlık sisteminin geldiği durum, Tunusluların 25 Temmuz'da kitleler halinde sokağa çıkmasına yol açtı.
Gösteriler sırasında ülkedeki yerleşik siyasete de yoğun tepki gösterildi. Bazı bölgelerde Meclisin en büyük partisi Nahda Hareketi'nin merkezlerine saldırılar düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Kays Said, Anayasa'nın kendisine olağanüstü yetkiler tanıyan 80. maddesini hayata geçirdiğini duyurdu.
Said, Meclisin çalışmalarını 30 gün boyunca durdurduğunu, tüm milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırıldığını, başbakanı azlettiğini ve yeni bir başbakan atayacağını, ayrıca yolsuzluk dosyaları için kendisini başsavcı olarak görevlendirdiğini açıkladı.
Diğer İçerikler
Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile BM, Ülkedeki Durumun İyileştirilmesi İçin 2026 İnsan..
Trump’ın Hedef Gösterdiği Somali Kökenli Temsilciler Meclisi Üyesi İlhan Ömer’e Saldı..
Afrika’nın En Büyük Petrol Rezervi Sahibi Libya, ABD ve Fransa Şirketleri ile 20 Mily..
Mali, Nijer ve Burkina Faso Sahel Ülkelerinin İlk İletişim Uydusu için Girişime Başla..
Etiyopya, Uzun Vadeli İstikrarı Hedefleyerek Kendi Para Biriminin Tam Kontrolünü Ele ..